Asiel

Onze herplaatsers

Herplaatsers zijn dieren die bij ons logeren totdat ze een nieuw thuis hebben gevonden. Wij controleren dieren die bij ons binnenkomen voordat het herplaatsers worden. Dan kijken we samen met onze dierenarts naar hun gezondheid en wij kijken hoe ze zich gedragen als ze alleen zijn maar ook in gezelschap met andere dieren, kinderen en volwassenen.

Herplaatsing katten

Voor de herplaatsing van katten hebben we enkele tips en informatie op een rij gezet. Katten zijn eigenzinnige dieren. Sommigen zeggen: honden hebben een baas, katten hebben personeel. Katten zijn behendige klimmers en springen op tafel of aanrecht, zeker als daar wat lekkers te vinden is. Ze zijn vreselijk nieuwsgierig en dat levert vaak grappige situaties op. Minder grappig is het krabben, bevuilen van de tuin van de buren en het vangen van muizen en vogels.

Tips voor herplaatsing van katten:

 • Wil je een binnen of buiten kat? Een kat die gewend is om naar buiten te gaan, kan moeilijk wennen aan een binnenleven.
 • Hoe denkt de buurt over buitenkatten? Niet iedereen zit te wachten op jouw kat in hun tuin. Of in hun huis!
 • Katten moeten hun nagels kunnen ‘vijlen’; bij buitenkatten slijten de nagels door het klimmen in bomen of lopen op straat. Binnenkatten hebben die mogelijkheid niet. Ze zetten hun nagels dan graag in jouw meubels of gordijnen als je ze geen krabpaal of krabplank geeft.
 • Een kat heeft verzorging nodig en dat kost geld. Eten, speeltjes, dierenarts, medicijnen. Heb je genoeg inkomsten om een kat te nemen?
 • Wie zorgt er voor de kat als jij met vakantie gaat?
 • Heb je nog andere huisdieren?

Herplaatsen hond

Voor het herplaatsen van een hond geven wij je hier wat tips en informatie. Honden hebben een baas nodig. Iemand die het gedrag van de hond kan sturen. De ene hond heeft wat meer sturing nodig dan de andere. Als je nog nooit een hond hebt gehad, begin dan met een hond die wat minder sturing nodig heeft. Dierencentrum De Mère helpt je graag om een geschikte hond voor je te vinden.

Tips voor herplaatsen hond:

 • Een hond houdt van beweging. Dat is ook goed voor jou! Hoe vaak kun jij met je hond gaan wandelen? En ben je ook bereid om bij slecht weer naar buiten te gaan?
 • Een hond heeft verzorging nodig en dat kost geld. Eten, riem, dierenarts, medicijnen. En je moet ook hondenbelasting betalen. Heb je voldoende inkomsten om een hond te hebben?
 • Hoe ziet je toekomst er uit? En past een hond in dat plaatje? Want je hebt een hond al gauw zo’n 10 jaar.
 • Wat doe je met de hond als je op vakantie gaat?
 • Heb je nog andere huisdieren?

 

Tarieven

 

Asielhond: € 185,-   
Asielpup: vanaf € 300,-

 

Asielkat volwassen: € 145,-   
Asielkat kitten: € 85,-             


Ben je geïnteresseerd in een herplaatser van dierencentrum De Mère?

Bel ons even dan geven wij je alle informatie die je nodig hebt. Of kom op afspraak langs op de Hoeveweg 25 in Balgoy!

 

Dierencentrum De Mère - logo Amivedi
Dierencentrum De Mère - logo Farm Food